Hirdessen itt

A testi fájdalmak doktora a fokhagyma: tökéletes természetes gyógymód az ízületi gyulladásban szenvedőknek


Sajnos nagyon sokan szenvednek ízületi gyulladásban, nemcsak hazánkban, hanem világszerte egyre több és több embert gyötör ez a betegség. Az ízületi gyulladás során nagyon sok kellemetlen tünet léphet fel, megjelenhet például a fájdalom, a végtagok deformitása, a fáradtság, illetve állandósulhat a gyulladás a szervezetben.


Azok akik ízületi gyulladásban szenvednek, valószínűleg járnak kezelésekre és gyógyszert is szednek. A természetes gyógymódok közül is érdemes azonban néhányat kipróbálni, hiszen egyes esetekben lehetnek annyira hatásosak, mint a gyógyszerek.

Az egyik leghasznosabb gyógynövény a fokhagyma, hiszen kiemelkedően magas allicintartalmával és egyéb bioaktív hatóanyagaival együtt sokféle betegség tüneteinek a csillapításában és megszüntetésében lehet a segítségünkre.

A fokhagyma értékes összetevőinek köszönhetően remek gyulladáscsökkentőnek számít, de a fájdalom csillapításában is verhetetlen. A fáradtság csökkentésében is hasznunkra válhat, amely gyakori velejárója az ízületi gyulladásnak.

Egy kutatásba ízületi gyulladásban szenvedő betegeket vontak be. Az egyik csoport tagjai mindennap két alkalommal kaptak fokhagyma-kiegészítőt, míg a másik csoport tagjainak csupán placebót adtak. A vizsgálat végeztével az eredményeket összegezve azt a megállapítást tették, hogy a fokhagyma-kivonat jelentős mértékben csökkenti a gyulladást jelző markert, a C-reaktív fehérjét a szervezetben. Az is kiderült, hogy a résztvevők két hónap elteltével kevesebb fájdalomra és fáradtságra panaszkodtak, sokkal jobb lett a mobilitási szintjük és aktívabbak is lettek a fokhagyma-kiegészítő nyolc héten át tartó fogyasztását követően.

A fokhagyma egészségügyi előnyeit nemcsak az ízületi gyulladásban szenvedő betegek élvezhetik, hiszen sok más pozitív hatása is ismeretes, például pozitívan hat a máj egészségére és részt vesz a méregtelenítésében is.

A gyógynövény ezen kívül hatékony lehet a magas vérnyomás csökkentésében is, amivel támogatja a szív egészséges működését. A fokhagyma rendszeres fogyasztásának köszönhetően mérséklődhet a magas koleszterinszint, csökkenhet a vérrögképződés kockázata, illetve erősödhet az immunrendszerünk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések