Címlapsztoriban számolt be a Metropol az Örs vezért téren tevékenykedő bandáról, ami azonban nem tetszett az érintetteknek és a szerkeszetőségbe behatolva kezdték fenyegetni az újságírókat.


Mi ez, mit képzelnek? Nem vagyunk bűnbanda! Hogy merték megjelentetni?


– kiabálta a négy férfi a Metropol szerkesztősége előtt péntek délelőtt.

Aznap reggel jelent meg egy cikk, mely bemutatta, hogy az Örs vezér téren szervezettnek tűnő kolduscsapat zaklatja az arra járókat: a tér tele van ittas, bedrogozott kéregetővel, az árusokat is zaklatják, sőt a vásárlókat is elüldözik. Az utóbbi pár évben nagyon leromlott a tér biztonsága.

A Metropol alábbi felvételén látszik, ahogy egy főnök kiosztja a feladatokat, majd mindenki megy a helyére, mintha nem ismernék egymást. 

Az újságban megjelenő anyag azonban nem tetszett a bandának, ezért négyen bementek a szerkesztőségbe, és azzal is fenyegetőztek, hogy bezáratják a Metropolt és az újságírók elveszítik a munkájukat - írja a lap.

Emellett azonban a banda tagjai azt elismerték, hogy tényleg az Örs vezér terén töltik a napjaikat, a rendőrökkel, ügyvédekkel való fenyegetőzés így igencsak érdekesnek mondható a viselkedésük láttán.