A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

3D nyomtatott házakkal kolonizálná a Marsot a NASA


Hamarosan egy 3D nyomtatott épületben tesztelheti le a NASA egy szimuláció során a mindennapi marsi életet.

A texasi Icon vállalat olyan építéstechnikával kísérletezik, ami sokkal több menedéket biztosíthat azoknak az embereknek, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.

A projekt része, hogy a cég elsőként szerzett engedélyt az USA-ban arra, hogy 3D nyomtatóval készített házakat és épületeket ellenőrizzenek, aminek már meg is van az eredménye, mivel a NASA felvette a kapcsolatot a vállalat vezetőségével, mivel éreznek potenciált abban, hogy nyomtatott házakkal telepítsék be a vörös bolygót.

A Napi.hu beszámolója szerint az amerikai űrhivatal egyik központjában szimulációt hajthatnak végre nemsokára. A Mars Dune Alpha az ICON következő generációs építési rendszerét teszteli úgy, hogy az 1700 négyzetméteres épületben az első marsi űrmissziók számára szimulálják majd a marsi életet, azt az élőhelyet, amivel a landolás után be kell érniük az űrhajósoknak – írta a lap.

Ha a ház felépül, egy évre bezárhatnak a falai közé egy több tagból álló személyzetet, akik a komplexum funkcionalitását, időállóságát és praktikusságát tesztelhetik.

Az űrhajósok közül négyen szimulált marsi sétákat tehetnek az építményben, továbbá különböző kommunikációs korlátozásokat és meghibásodásokat oldhatnak meg valós időben.

Az önkéntesek toborzása már kezdetét vette, aki szeretne a 2022 őszén induló programban részt venni, az szeptember 17-ig benyújthatja a jelentkezést a NASA-nál – űrkalandra fel!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések