A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Visítás van: Az Alkotmánybírósághoz fordul az Átlátszó nevű szennyoldal a névtelen adományozás eltörlése miatt


Hadházy kezdte a picsogást, Csokis-Cake folytatta és most megjött az Átlátszó is... Úgy látszik kezdenek bekakilni, mert a végén fény derül arra, hogy külföldi titkosszolgálatok pénzelik a sok senkiházi ellenzéki újságírót, akik a kedélyborzolás miatt össze-vissza hazudoznak.


Nem tetszik nekik a kormány bejelentése, miszerint nem lehet a jövőben névtelenül adományozni a civil szervezeteknek.

Az Átlátszó főszerkesztője szerint semmilyen körülmények között sem adják át a kis összegű támogatóik listáját a kormánynak ezután sem.

Bodoky Tamás, az Átlátszó főszerkesztője a Media1-nek azt nyilatkozta:

az Átlátszó ellenáll, az Alkotmánybírósághoz fordul az új rendelet kapcsán, és semmilyen körülmények között sem adják át a kis összegű támogatóik listáját a kormánynak ezután sem.

Bodoky szerint az új rendelettel a kormány célja az lehet, hogy elriassza a támogatástól azokat a magánszemélyeket, akik valamiféle retorziótól tartanak, de a névtelenség miatt hajlandók adományozni.

Hozzátette: egyes rendezvényeiken adománygyűjtő ládát is kihelyeznek, ilyenkor az Átlátszó maga sem értesül róla, pontosan kik dobtak be pénzt, csak a ládában talált végösszeget számolják össze ilyenkor. Ha akarnák, sem tudnák megmondani ilyen esetben, kik és fejenként mekkora pénzt dobtak be.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések