Hirdessen itt

Tokió 2020 - Siklósi teljesnek érzi éremkollekcióját, már csak "többszörözni" szeretné


Teljes az éremkollekciója, ezt már csak többszörözni kell - jelentette ki a párbajtőröző Siklósi Gergely csütörtökön, amikor az olimpiáról hazatérve az M4 Sport stúdiójában elevenítette fel a Tokióban történteket.

A BHSE vívója, aki 2019-ben csapatban Európa-bajnoki bronzot, majd egyéniben világbajnoki aranyat nyert, vasárnap második lett a nyári játékokon.

"Ez az ezüstérem hiányzott. Ha azt mondják nekem, hogy 23 éves koromra ez a három érmem így meglesz, akkor aláírom és szépen megköszönöm, hogy ez nagyon jó lenne" - mondta, hozzátéve, hogy világkupáról is van már mindhárom érme. - "Teljes az éremkollekcióm, már csak többszörözni kell" - hangsúlyozta.

Visszanézve a tokiói meneteléséről szóló összeállítást, elárulta: jobban izgult, mint menet közben, mert amikor vív, van feladat, amit meg kell oldani és közben el kell nyomni az izgalmat, nem szabad izgulni. Megjegyezte, hogy a címvédő Park Szang Jung elleni negyeddöntős mérkőzését nézné vissza a legszívesebben, mert az volt a napja egyik fénypontja.

"Én azt láttam, hogy jók voltak a védések, az ütésszúrások, nagyon jó formában vívtam" - utalt az összeállításra, majd arról beszélt, ha más taktikát választ a döntőben, talán más eredmény születik, de ő így is nagyon boldog.

Beszélt arról is, hogy edzőjével, Dancsházi-Nagy Tamással nagyon jó hangulatban, derűsen töltötték a kinti tizenkét napot, úgy élték meg az olimpiát, hogy ez egy nagy kaland.

"Abban  a tizenkét napban mi csak mosolyogtunk, nevettünk, és jó volt, hogy ott voltunk a versenyen. Jól éreztük magunkat és versenyeztünk" - folytatta.

Elárulta, pszichológusával, Balassa Leventével azon dolgoztak előzőleg, hogy ez egy ugyanolyan verseny lesz, mint a többi, és ki kell zárni a külső tényezőket.

"Nekem jót is tett, hogy nem volt néző, nem kellett ezzel foglalkoznom. A pást köré egy buborékot képzeltem, és azt, hogy ez egy ugyanolyan, mint otthon" - mondta.

Siklósi arról is beszélt, hogy ő általában előre izgul, elképzeli a szituációt, így vizualizálja, milyen lesz az adott páston vívni.

"Előző este izgulok, de aznap már nem" - árulta el.

Megemlítette: megkérdezték tőle, gondolt-e arra előzetesen, hogy dobogós lesz.

"És igen, én azt éreztem a verseny előtti napon, hogy nagyon jó dolog fog történni velem másnap".

Kitért elődöntőbeli ellenfelére, az olasz Andrea Santarellire, aki szerinte az utóbbi időszakban nyújtott teljesítménye alapján nagyon megérdemelte volna, hogy érmes legyen, de Eb-ezüst és vb-bronzérmesként végül negyedikként zárt.

"Egyébként írtam is neki, sajnálom, hogy megvertem, és ő ettől függetlenül nagy bajnok" - mondta.

Arra a kérdésre, mit érzett abból, hogy egy ország áll mögötte, úgy reagált: ezt főleg utólag érezte az üzenetekből.

"Örülök, hogy át tudom adni minden magyarnak azt, hogy ez egy győzelem, és semmiképpen sem lehet vesztett versenyként megélni" - hangsúlyozta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések