Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tejszínes, gombás tészta villámgyorsan: amíg a tészta megfő, a szósz is elkészül


A krémes tejszínes, gombás tészta tökéletes azokon a napokon, amikor kényelmesen és gyorsan szeretnéd letudni az ebédkészítést.


Dobd fel a kedvenc tésztádat zamatos gombás, tejszínes szósszal! A bor és a parmezán különlegesebbé teszi az egytálételt, így az ínyencek sem fognak csalódni a végeredményben. Mivel gyorsan összeállítható, hétköznap is bevetheted, ha tartalmas fogásra vágysz.

Hozzávalók:

👉 30 dkg tészta
👉 10 dkg spenót
👉 25 dkg gomba
👉 10 dkg parmezán
👉 2 dl tejszín
👉 1 dl fehér bor
👉 1 db vöröshagyma
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál vaj
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

Egy nagy fazékban forralj vizet. Amikor lobog, dobd bele a tésztát, szórj hozzá sót, és főzd a csomagoláson található ideig.   

A gombákat és a hagymát pucold meg. Melegítsd fel az olajat és a vajat egy közepes lábosban, dobd rá az apróra vágott hagymát, és kis lángon dinszteld meg. Add hozzá a gombát, és párold nyolc percig. Mehet hozzá a zúzott fokhagyma, majd a bor, és forrald össze. Amikor a bor fele elpárolog, öntsd hozzá a tejszínt, sózd, borsozd, tedd hozzá a spenótot, a reszelt parmezánt, és rottyantsd össze. Végül forgasd össze a tésztával, és rögtön tálalhatod is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések