Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sajttal töltött, fűszeres, baconös csirkemell: a szalonna ropogós lesz, a csirke nem szárad ki


Ha a sajttal és zöldfűszerekkel töltött csirkemellet baconbe tekered, biztos lehetsz benne, hogy sütés közben sem szárad ki.


Próbáld ki a csirkemellet kétféle sajttal megtöltve, zöldfűszerekkel megbolondítva, és baconbe tekerve! A sajtos töltelék lágyan és selymesen bújik meg a feltekert csirkeszeletekben, miközben kívülről a szalonna biztosítja, hogy a hús csábítóan szaftos maradjon.

Hozzávalók:

👉 4 db filézett csirkemell
👉 15 dkg mozzarella
👉 10 dkg füstölt sajt
👉 8 szelet bacon
👉 1 evőkanál mustár
👉 1 evőkanál friss bazsalikom
👉 1 evőkanál friss oregánó
👉 1 evőkanál friss kakukkfű
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A megtisztított csirkemelleket háromnegyedig vágd be éles késsel, majd nyisd ki, mint egy könyvet. Sózd, borsozd mindkét oldalukat, és tedd félre.

A kétféle sajtot reszeld egy kisebb tálba. Add hozzá a mustárt és a felaprított zöldfűszereket, majd ezzel a keverékkel kend meg a húsok belső oldalát. Tekerd fel őket, majd mindegyiket csavard be két-két szelet baconbe. Helyezd a csirkemelleket olívaolajjal kikent tepsibe, és néha megforgatva bő fél óra alatt süsd a húst puhára, a szalonnát pedig ropogósra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések