A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Saját kollégáját szúrta hasba egy férfi a munkásszállón


Az elsőfokon eljárt Szolnoki Törvényszék a férfit testi sértés miatt 2 év 4 hónap szabadságvesztésre ítélte.


A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokon eljáró ügyészség, a büntetés helybenhagyására tett indítványt annak a férfinak az ügyében, aki egy jászberényi munkásszállón kialakult vita hevében előbb megütötte, majd konyhakéssel életveszélyesen megsebesítette a munkatársát. Az elsőfokon eljárt Szolnoki Törvényszék a férfit testi sértés miatt 2 év 4 hónap szabadságvesztésre ítélte.

A nem jogerős határozat szerint az ittas állapotú férfi a lakásuk konyhájában keveredett szóváltásba kollégájával, akit arcon ütött, majd a közöttük kialakult verekedés során az asztalról felvett konyhakéssel hason szúrta. A további bántalmazást egy lakótársuk akadályozta meg, aki lefogta a támadót, és elvette tőle a kést. Az áldozat életveszélyes sérüléseket szenvedett, de túlélte a támadást.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezett. A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete megalapozott, a kiszabott szabadságvesztés és közügyektől eltiltás tartama arányos. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla jár el – informált a fellebbviteli főügyészség.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések