Hirdessen itt

Parton hagyott csomagokat fosztogatott a siófoki férfi


Ötlete volt, de esze ezek szerint nem sok, mert olyan pontos leírást tudtak adni róla a fürdőzők, hogy órákon belül elkapták a rendőrök...


A Siófoki Rendőrkapitányság lopás miatt indított büntetőeljárást az akkor még ismeretlen tettessel szemben, aki az ügy adati alapján 2021. július 16-án késő délután a siófoki Aranypart Szabadstrandon négy fürdőző felügyelet nélkül hagyott értékeit – köztük pénztárcákat, okmányokat, ékszereket, cigarettát – is eltulajdonította.

Az áldozatok, valamint a szemtanúk pontos személyleírása alapján azonban a rendőröknek sikerült azonosítani a feltételezett elkövetőt. A férfi a tartózkodási helyét a városi kamerarendszer felhasználásával megállapították, így őt a körzeti megbízottak még aznap este elfogták és előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra. Ruházatának átvizsgálása során az eltulajdonított értékek egy része elő is került, így az áldozatok visszakaphatták azokat.

A nyomozók lopás bűntett és vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a 37 éves helyi lakost. L. Zoltánt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a hasonló jellegű bűncselekmények megelőzése érdekében a következőket javasolja:

👉 A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges használati tárgyait, iratait, bankkártyáit hagyja otthon!
👉 Csak éppen elegendő mennyiségű készpénzt vigyen magával a strandra!
👉 Mobiltelefonját, fényképezőgépét, kameráját, gépkocsijának kulcsait ne hagyja őrizetlenül, használja az értékmegőrzőket!
👉 A törölköző nem értékmegőrző!
👉 Gépkocsiját mindig zárja be, értékes tárgyakat, táskát soha ne hagyjon az utastérben, de még a csomagtartóban sem!
👉 Nyaralója, apartmanja ajtajait, ablakait távozáskor mindig zárja be, és használja a rendelkezésre álló riasztót is!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések