A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Óriási akció során csaptak le a drogdílerekre a rendőrök, sok vásárlót is azonosítottak (videó)


40 millió forint értékű drogot foglaltak le.


Kábítószer-kereskedőket fogott el a rendőrség a fővárosban és négy megyében, emellett azonosították a vevőkört is – írta honlapján a rendőrség.

Az összehangolt akcióban Budapesten, valamint Pest, Fejér, Tolna és Baranya megyében fogták el a kábítószer-kereskedőket, A rendőrség a vevők ellen is eljárást indít. A lefoglalt drog feketepiaci értéke közel 40 millió forint.

Egymás után buktak le a kereskedők

Az egyik kábítószer-kereskedőt, P. Lászlót február 2-án fogták el, kiderült, hogy ő egy pátyi férfitől kapja a drogot. H. Sándort a rendőrség május 17-én Budakeszin fogták el, amint éppen kábítószert adott el az egyik vásárlójának.

A két ügyet a rendőrség egyesítette. Kiderítették, hogy P. László a kábítószerek további részét a budapesti K. Györgytől szerezte be, aki azt a kistarcsai Cs. Reginától kapta. A nő forrása pedig a budapesti O. Károly volt.

Mindhármukat július 1-én fogták el Budapesten és Kistarcsán. Lakóhelyeiken a kutatások során 600 gramm amfetamint, valamint a fogyasztáshoz, terjesztéshez használt eszközöket találtak. A három terjesztő közül kettő bűnügyi őrizetbe került, a rendőrség előterjesztést tett letartóztatásuk indítványozására.

Bajban vannak a vásárlók is

Minden dílernek több vásárlója volt, eddig 19 fogyasztót azonosítottak a nyomozók. Őket kábítószer birtoklásával gyanúsítják. A jelenlegi adatok szerint P. László 18 éven alulinak is adott el kábítószert.

A saját vevőkörrel rendelkező terjesztők az értékesítési láncolat révén álltak egymással kapcsolatban, mindannyian főként amfetaminnal kereskedtek.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések