Hirdessen itt

Orbán Viktor: A mai napon el fogjuk érni az 5,5 millió beoltottat


A mai napon elérjük az 5,5 millió beoltottat – jelentette be Orbán Viktor a Kossuth Rádióban péntek reggel. Azt is elárulta, hogy az elmúlt 24 órában senki nem halt meg a vírus következtében, és 22-en vannak lélegeztetőgépen.


A negyedik hullámról

A miniszterelnök elmondta, hogy a tegnapi kormányülésen ez is szóba került. Álláspontjuk szerint a delta variáns azokra veszélyes leginkább, akik nem oltották be magukat. Úgy látják, hogy azokra, akik beoltották magukat, azoknál ez a variáns jó eséllyel nem okoz komoly károsodást.

Egyelőre nem lesz harmadik oltás

Egyelőre nem oltunk harmadszorra. Most hogy lehet választani, az mindenkinek a saját egyéni felelőssége, hogy beoltatja-e magát. Ellátást tudunk adni, ezért mindenkinek magának kell döntenie.  A harmadik oltásról nem tudjuk, hogy annak milyen hatása lenne - mondta a miniszterelnök a műsorvezető Nagy Katalin kérdésére, hogy a delta variáns gyorsan fertőz, és ha a szakemberek harmadik oltást is javasolhatnak, akkor lesz-e.

Orbán Viktor szerint “tízezerszám” vannak virológusok, de ő a gyógyszergyártók véleményét figyeli. Amíg ők nem mondják felelősséggel, hogy kell harmadik oltás, addig óvatosak vagyunk, mert nem tudjuk, milyen a hatása. Lehet, hogy elérkezik az a pillanat, amikor a szakemberek véleménye az, hogy lehet harmadik oltást adni, de ez még nem az" - derült ki a szavaiból.

A zenés-táncos rendezvényekre továbbra is csak védettségi igazolvánnyal lehet majd bemenni

A zenés-táncos rendezvényekre továbbra is csak védettségi igazolvánnyal lehet majd bemenni – mondta a miniszterelnök.

Az új szabályok 5,5 millió beoltott után:

A kórházak és szociális intézmények kivételével megszűnik a kötelező maszkviselés, nem kell majd maszkot viselni a közterületeken (közterületeken már most sem kell maszk), az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Ugyanakkor a maszkhasználat senki számára sem tiltható meg.

A védettségi igazolvány nélkül is szabad lesz a belépés a vendéglátó üzletekbe, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekbe, és az előreváltott ülőhelyes nézőtérrel megrendezett kulturális rendezvényekre, előadásokra

Megszűnnek az üzletekre vonatkozó korlátozások (a 10 nm/vásárló, és a távolságtartási szabály)

Családi események, magánrendezvények esetén az eddigi 50 fős létszámkorlátozás 100 főre, a lakodalom esetén a 200 fős létszámkorlátozás 400 főre emelkedik.

Sportrendezvények, a zenés-táncos rendezvények, illetve a zárt térben tartott, vagy 500 főt meghaladó szabadtéren tartott egyéb rendezvények tekintetében nem történik enyhítés, maradnak a hatályos szabályok, vagyis ezeken a rendezvényeken marad a létszámkorlátozás és továbbra is csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni. A 18 év alattiak is csak védettségi igazolvánnyal vagy védett személy felügyelete mellett vehetnek részt ezeken a rendezvényeken.

Az egyetemek és a főiskolák is készülődhetnek a jelenléti oktatás visszaállítására.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések