A rácsos cseresznyés pite tésztája omlós, a tölteléke ellenállhatatlan, egy egyszerű trükknek köszönhetően pedig az is elkerülhető, hogy a gyümölcs eláztassa az alapot.
A nyári gyümölcsök nemcsak önmagukban, hanem házi sütik töltelékeként is nagyon finomak. Ez a linzertésztából készült rácsos cseresznyés pite biztos, hogy pillanatok alatt el fog fogyni. A trükk annyi, hogy a formába belelapogatott tésztát szórd meg zsemlemorzsával, és csak utána kanalazd rá a tölteléket, így nem ázik el.
Hozzávalók:
A tésztához
👉 40 dkg liszt
👉 15 dkg vaj
👉 5 dkg cukor
👉 3 evőkanál tejföl
👉 1 tojás
👉 1 csomag sütőpor
A töltelékhez
👉 70 dkg cseresznye
👉 5 dkg cukor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 evőkanál fahéj
A sütéshez
👉 4 evőkanál zsemlemorzsa
👉 1 tojás
Elkészítés:
A sütőporral elkevert lisztet morzsold össze a puha vajjal, üsd bele a tojást, add hozzá a tejfölt és a cukrot, és gyúrd simára. Tekerd fóliába, és hűtőben pihentesd legalább fél órát. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A cseresznyét magozd ki, majd keverd el a fahéjjal és a kétféle cukorral.
A hűtőből kivett tészta egyharmadát tedd félre. A maradékot lisztezett felületen nyújtsd ki kör alakúra, helyezd piteformába, szurkáld meg villával, szórd meg zsemlemorzsával, és helyezd rá a cseresznyés tölteléket. A hátramaradt tésztát szintén nyújtsd vékonyra, késsel vagy pizzavágóval szelj belőle hosszú szalagokat, és egymásra merőlegesen helyezd el őket a sütin. A tetejét kend meg felvert tojással, és told fél órára a sütőbe.
0 Megjegyzések