A mázas csirkeszárny grillen és sütőben is omlós, ropogós fogás.
Itt a grillszezon, ilyenkor különösen érdemes csirkeszárnyakat sütni, hiszen a rácsokon a hús omlósra, a bőre pedig ropogósra sül, de elkészítheted sütőben is, ugyanolyan finom lesz. A húsokat sütés előtt tartsd fűszeres pácban legalább egy órát, de még jobb, ha egész éjszakát, hogy az ízek átjárják a rostokat.
Hozzávalók:
👉 1 kg csirkeszárny
👉 6 evőkanál méz
👉 2 evőkanál mustár
👉 1 dl olaj
👉 1 dl ketchup
👉 1 teáskanál cayenne bors
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat alaposan dörzsöld be sóval és borssal. Egy kisebb tálban keverd össze a mézet a mustárral, az olajjal, a ketchuppal és a cayenne borssal, és ebben forgasd meg a húsdarabokat. Lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát. Ha a pácolódási idő letelt, pakold őket sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd ropogósra, vagy helyezd forró grillrácsra, és időnként megforgatva, a maradék páccal locsolgatva pirítsd, amíg ellenállhatatlanul omlós lesz.
0 Megjegyzések