Járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetésével gyanúsít a rendőrség egy köröstarcsai férfit.


Másnapos volt, ezért munkába indulás előtt még megivott egy szerinte „gyógyító” sört és 3 centiliter töményet egy férfi. Békéscsabán egy munkagépet kellett volna átvezetnie egyik telephelyről a másikra, de a rendőrök útközben leállították – olvasható a police.hu közleményében.

A férfi június 28-án 15 óra 45 perc körül ittasan közlekedett egy markológéppel Békéscsabán, a Békési úton. A rendőrök igazoltatták és megszondáztatták. A légalkoholmérés eredménye olyan magas érték lett, amely szerint a 44 éves férfi bűncselekményt követett el. Kihallgatásán elmondta, hogy a rendőri intézkedés előtt egész hétvégén italozott, mert születésnapot és névnapot ünnepeltek.

Hétfőn reggel másnaposnak érezte magát, ezért munkába indulás előtt otthon megivott még egy – ahogyan ő fogalmazott – „gyógyító sört” és 3 centiliter tömény szeszes italt. Délután a munkagéppel az egyik békéscsabai telephelyről akart átmenni egy másik telephelyre, ekkor állították le a rendőrjárőrök. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait továbbította az ügyészségre.