A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Meggyes-mákos csavart süti leveles tésztából: pillanatok alatt elkészül


Készen kapható leveles tésztából pillanatok alatt elkészül a mennyei, meggyes-mákos csavart süti. Friss gyümölcsből az igazi!


Ez a sütemény jellegében leginkább a réteshez hasonlít, de még annál is könnyebb elkészíteni. A készen kapható fagyasztott leveles tésztát felhasználás előtt olvaszd ki a hűtőben, utána nyújtsd ki. A frissen vásárolt tésztával még ennyi dolgod sincs, azt csak tekerd le, és már mehet is rá a töltelék.

Hozzávalók:

👉 40 dkg leveles tészta
👉 20 dkg meggy
👉 15 dkg darált mák
👉 15 dkg porcukor
👉 1.5 dl tej
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 mokkáskanál őrölt fahéj
👉 1 tojássárgája a kenéshez
👉 porcukor a tetejére

Elkészítés:

A sütőt kapcsold be 180 fokra. A meggyet mosd meg és magozd ki. A tejet forrald fel. A darált mákot keverd össze a fahéjjal és a kétféle cukorral, öntsd le a forró tejjel, és fakanállal keverd össze. A leveles tésztát terítsd deszkára, ha szükséges, nyújtsd ki, kend meg a máktöltelékkel, és oszd el rajta egyenletesen a meggydarabokat. Tekerd fel, helyezd sütőpapírral kibélelt tepsibe, és a tetejét kenőtoll segítségével kend meg tojássárgájával. Told a sütőbe nagyjából húsz percre, amíg aranysárgára pirul. Tálaláskor ízlés szerint porcukorral szórhatod meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések