A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megerősítették a zsadányi református esperes beiktatását


A Békési Református Egyházmegye esperesének választották Demeter Ottó zsadányi református lelkészt, akinek beiktatását pénteken erősítették meg ünnepélyesen a helyi református templomban tartott istentiszteleten.


– Senki sem szereti megtagadni önmagát, ez ellentétes az ember természetével, mert azért született, hogy kiteljesítse életét. Az ige tehát természetellenességet kér – kezdte dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.

Kiemelte:

ugyanakkor vannak, akik az ige szerint élik életüket. Csak az kérhet valakit arra, hogy veszítse el életét, aki jobbat tud adni.

– Meg kell találni azt a többletet, amit az Úr kínál, az önmegtagadásért jutalom jár – folytatta. Hangsúlyozta azt is: Krisztus mutatta meg, hogy aki elveszt valamit, az többet nyerhet. Aki pedig vele szeretne boldog lenni, az nem elégszik meg az apró örömökkel. Szólt arról is: egy lelkész élete nem egyszerű, az esperesére pedig ez hatványozottan igaz.
Hirdetés

Az istentiszteleten kiiktatták a leköszönő esperest, Katona Gyulát. Elmondta: nem akart senkinek sem megfelelni, csak olyan változásokra törekedett, amik előremutatók és Istennek tetszők. Hálás Istennek, hogy esperesként szolgálhatta 8,5 éven keresztül a Békési Református Egyházmegyét.

Ezt követően megerősítették Demeter Ottó zsadányi református lelkész esperesi beiktatását. Az egyházkerület más esperesei egy-egy igével köszöntötték, majd a Békés megyei református lelkészek énekszóban kívántak áldást.

– Mi az, amire mindenki vágyik? – tette fel a kérdést Demeter Ottó székfoglaló beszédében. Az esperes válaszolt is: szeretet, hűség, irgalom és igazság. Hangsúlyozta: boldog ember az, aki ezt megkapja, és kijelentette, hogy ő boldog ember. Hálát adott az Úrnak a szüleiért, a testvéreiért, a feleségéért és családjáért, a gyülekezetért, a faluért, az egyházmegye lelkipásztoraiért.

Hozzátette: fontos a parókia és a palást, de szeretet, hűség, irgalom és igazság nélkül semmit sem ér. Elhatározta, hogy megtanulja, hogyan érhetők el ezek, de rájött, nem lehet. Ugyanakkor szeretné, ha ezek megvalósulnának, és kiemelte: csak Krisztus által érhetők el ezek. Elmondta, szeretné, hogy a Békés megyei református gyülekezetek hitükben erősödjenek és számukban gyarapodjanak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések