Hirdessen itt

Letartóztatták a Vásárhelyen lebukott kábítószer-termesztőt


A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a helybeli férfinak a letartóztatását, akit a nyomozó hatóság azzal gyanúsít, hogy kábítószer termesztésével foglalkozott. – írja a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség közleményében.


A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított egy Hódmezővásárhely közeli tanyán marihuána növényeket nevelt egy társával együtt. A poharakba ültetett növényekből több ládányit egy másik ingatlanba is átszállítottak, azért, hogy azokat ott rejtsék el. A nyomozó hatóság 2021. július 14. napján mindkét helyszínen valamint a gyanúsított lakóhelyén is szemlét tartott, melynek során közel 130 tő marihuánát valamint annak termesztéséhez szükséges eszközöket találtak. A nyomozók a két elkövetőt gyanúsítottként vonták felelősségre, majd az idősebb férfi letartóztatására tettek előterjesztést.

A jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség azért döntött a letartóztatás elrendelése mellett, mert attól tartottak, hogy a vádlott elszökik, vagy elrejtőzik, vagy a büntetőeljárást megpróbálja meghiúsítani.

A gyanúsított letartóztatását a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal egyezően, egy hónapra elrendelte. Végzését az ügyészség tudomásul vette, míg az ellen a védelem fellebbezést jelentett be, így az nem vált véglegessé.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések