A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Letartóztatta a bíróság a kerekharaszti benzinkúton gyújtogató férfit


Az Egri Járásbíróság egy hónapra elredelte a letartóztatását annak a férfinak, akivel szemben közveszélyokozás bűntettének kísérlete miatt folytat nyomozást a Hatvani Rendőrkapitányság.


Hoszné dr. Nagy Tímea, az Egri Törvényszék sajtószóvivőjének keddi tájékoztatása szerint a férfit azzal gyanúsítják, hogy július 16-án az M3 autópálya kerekharaszti pihenőjénél a benzinkút egyik kútoszlopának tankolópisztolyából a nála lévő utazótáskára üzemanyagot locsolt, majd meggyújtotta. A tüzet a kút alkalmazottai oltották el és értesítették a rendőrséget.

Az Egri Járásbíróság nyomozási bírája a döntést azzal indokolta, hogy a terhelt személyi körülményeire tekintettel megalapozottan lehet attól tartani, hogy szabadlábon hagyása esetén megszöknek vagy elrejtőzne, a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, ezzel a büntetőeljárás sikerét meghiúsítaná vagy megnehezítené, valamint fennáll a bűnismétlés veszélye is, feltehető, hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A végzést az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, a védő azonban szabadlábra helyezés, illetve enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása miatt fellebbezést jelentett be, így az nem végleges. A fellebbezés folytán az Egri Törvényszék másodfokú tanácsa hoz majd döntést, addig a gyanúsított letartóztatásban marad.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések