A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kisebb vagyont csalhatott ki barátjától egy debreceni férfi


Vádat emeltek ellene, felfüggesztet börtönt kaphat.


A Debreceni Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki saját ismerősét verte át, és kért kölcsön különböző pénzösszegeket, tudatta közleményben a megyei főügyészség.

Mint írják, a vádlott évek óta baráti kapcsolatban állt a sértettel, amikor 2019 januárjában felkereste, és átmeneti anyagi nehézségekre hivatkozva 170 ezer forintot kért kölcsön. A vádlottnak ekkor már jelentős összegű hitel- és köztartozásai voltak, de mindezt eltitkolta a sértett elől, így őt a fizetési képessége tekintetében tévedésbe ejtette.

A vádlott barátja eleget tett a férfi kérésének, majd a vádlott 2019 januárja és áprilisa között, különböző családi okokra hivatkozással további összegeket kért kölcsön. A férfi azonban azt is eltitkolta ismerősétől, hogy addigra már a munkáját is elveszítette, a sértett így további, összesen 830 ezer forintot adott kölcsön – áll a közleményben.

A vádlott a megtévesztések által összesen egymillió forint kárt okozott a sértettnek, amiből később, részletfizetések útján 115 ezer forintot megtérített. A sértett a Debreceni Rendőrkapitányság által végzett nyomozás alatt kérte kárának megtérítését, polgári jogi igényt terjesztett elő.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben folytatólagosan elkövetett, nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a járásbíróság az iratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést, melyben a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, és a sértett által előterjesztett polgári jogi igénynek adjon helyt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések