Hirdessen itt

Kínában féléves csúcsot ért el a napi koronavírusos megbetegedések száma


Kína hétfőn 76 új koronavírusos megbetegedést jelentett, ami január óta a legmagasabb napi emelkedés, beleértve 40 belföldi fertőzést, ami arra késztette a hatóságokat, hogy milliókat vizsgáljanak meg a keleti Csiangszu tartományban.


A 40 hazai megbetegedésből 39 Csiangszu tartományból és egy Liaoningból származik

– közölte hétfőn a Nemzeti Egészségügyi Bizottság, hozzátéve, hogy nem történt újabb haláleset.

AZ AP arról számolt be, hogy Csiangszu tartomány fővárosában, Nankingban több tízezer embert köteleztek karanténra, miután a hatóságok másodszor is tesztelik a város 9,2 millió lakosát a múlt heti, a helyi repülőtérhez köthető járvány kitörése után.

Az egészségügyi tisztviselők 57 pozitív esetet találtak, miután az első körben Nanking összes lakosát megvizsgálták

– közölte a helyi kormány vasárnap.

Az érintkezés nyomon követése során öt olyan embert is találtak, akik a nankingi repülőtéren keresztül utaztak, és a szomszédos Anhuj és három másik tartományba érkezve pozitív lett a tesztjük, ami komoly aggodalmat keltett, hogy a fertőzésgóc újabb országos járványhoz vezethet.

Mindez arra késztette a nankingi hatóságokat, hogy vasárnaptól kezdődően második körben is tömeges tesztelést rendeljenek el az összes lakos számára, hogy azonosítsák azokat a betegeket, akiknél a szokásosnál hosszabb ideig is tarthat a tünetek megjelenése.

Peking igyekezett megfékezni a határ menti tartományokban a közelmúltban kitört “mini járványokat”, mivel tisztában van a gyorsan terjedő delta variáns veszélyeivel. Hétfőn egy új esetet jelentettek az északkeleti, Észak-Koreával határos Liaoning tartományból, így csütörtök óta ötre emelkedett a helyi fertőzések száma a régióban.

A délnyugati Jünnan a szomszédos Mianmarból származó fertőzések megugrását jelentette, ahol a februárban hatalomra került katonai kormányzat küzd a koronavírus terjedésének megfékezéséért. A tartomány június 20. óta 79 esetet jelentett, amelyeknek közel fele Mianmarhoz köthető.

Kína az első járvány kitörése óta 92 605 vírusos megbetegedést és 4636 halálesetet regisztrált. A világ második legnagyobb gazdasága gyorsan kilábalt a világjárvány okozta tavalyi visszaesésből, míg Ázsia nagy része még mindig küzd a vírus megfékezéséért. Kína sikerének azonban súlyos ára van: az ország gyakorlatilag el van zárva a világ többi része elől, a légi összeköttetések pedig megszakadtak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések