A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kilenc településen félezer házat vert el a pénteki jég


Kilenc somogyi településen mintegy félezer lakóházban tett kárt a jégvihar.


Az eddig ismertetett adatokhoz képest több település jelezte kárigényét a június 25-i viharral kapcsolatban. A katasztrófavédelem összegzése szerint 9 somogyi település 490 ingatlanában tett kárt a jégeső.

A Somogy Megyei Önkormányzat létrehozott egy bankszámlát, mely kimondottan a viharkárokat elszenvedők támogatására szolgál. Ezen keresztül valamennyi kárvallott települést támogathatják az adakozók.

A közleményben fel kell tüntetni a támogatni kívánt település nevét, azt, hogy Kadarkútra, Ságvárra, Bárdudvarnokra, Kiskorpádra, Mezőcsokonyára, Hetesre, Csombárdra, Bodrogra vagy Somogyjádra szeretnék eljuttatni adományaikat.

Az adományozásra július 1-től augusztus 31-ig van lehetőség. Biró Norbert, a megyei közgyűlés elnöke köszönetét fejezte ki azoknak, akik bármilyen formában hozzájárulnak a károk felméréséhez, enyhítéséhez, a bajbajutott somogyi családok támogatásához.

Háromezer kárbejelentés eddig

Az ítéletidő a hazai biztosítókat is hatalmas feladat elé állítja: több ezer jégkárbejelentést várnak. Mintegy háromezer kárbejelentésre számít az egyik legnagyobb biztosító a múlt hét végi szélsőséges időjárás miatt, amely elsősorban Bács-Kiskun, Baranya és Somogy megyében pusztított.

A biztosítók képviselői arról tájékoztatták lapunkat, hogy több tucat esetben jelentettek be félmillió forintos, vagy még ennél is nagyobb kárt az ügyfelek. Arra figyelmeztetnek, hogy a mostani hőhullám nyomában újabb frontok és szélsőséges időjárás várható, így fontos a kármegelőzés.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések