Nem tud beszélni, csak mutogatással és nyögéssel kommunikál az a 70 éves férfi, aki egy miskolci otthonból engedély nélkül ismeretlen helyre távozott. Az eltűnt személy azonban térben, időben orientált és mindent megért amit mondanak neki.


A Miskolci Rendőrkapitányság 05010/157-1307/2021. körözési számon körözési eljárást folytat egy 70 éves férfi eltűnése kapcsán.

Szentgyörgyi András 2021. július 12-én a reggeli órákban az egyik miskolci férfiak részére létrehozott mentálhigiénés otthonból engedély nélkül ismeretlen helyre távozott. A tartózkodási helye azóta ismeretlen. A felkutatására tett rendőri intézkedések megkezdődtek, melyek ezidáig nem vezettek eredményre.

A 70 éves férfi megközelítőleg 165 centiméter magas, vékony testalkatú, haja rövid, barna színű. Arcformája hosszúkás, fogazata hiányos, lábmérete 41-es. Tetoválással renAz eltűnt személy térben, időben orientált, azonban beszélni nem tud, csak mutogatással és nyögéssel kommunikál, de mindent megért amit mondanak neki. Személyes iratai nincsenek nála.

Eltűnésekor viselt ruházata zöld-szürke színű felső, fekete színű melegítőnadrág.

A Miskolci Rendőrkapitányság kéri, hogy aki bármilyen információval rendelkezik a képen látható férfi tartózkodási helyével kapcsolatban, hívja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-46/514-506-os telefonszámon. Továbbá a nap 24 órájában elérhető a 06-80/555-111-es Telefontanú zöldszáma, vagy a 112-es – díjmentes – központi segélyhívó száma.