Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ínyenc citromos csirkemell tejszínes szószban: ebből szedsz még egyszer


A citromos csirkemell tejszínes szószban sütve tökéletes hétköznap ebédre, de akár hétvégén vendégeknek is kínálhatod.


A citromos, tejszínes szószban sült csirke üde, nyárias főfogás, amit gyorsan elkészíthetsz, és változatossá teheted vele az ebédeket. Fontos, hogy kezeletlen héjú citromot használj hozzá. Chilivel pikánsabbá teheted a húst és a szószt is.

Hozzávalók:

👉 70 dkg csirkemell
👉 2 dl tejszín
👉 2 evőkanál vaj
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 bögre húsleves
👉 2 db citrom
👉 2 evőkanál liszt
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál aprított petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 kapribogyó (elhagyható)
👉 chili (elhagyható)

Elkészítés:

A csirkemelleket tisztítsd meg, fűszerezd sóval, borssal, majd szórd meg liszttel. A vajat és az olajat tedd egy serpenyőbe, és hevítsd fel. Rakd bele a melleket, és süsd oldalanként három-három percig.

Öntsd hozzá a húslevest, facsard bele az egyik citrom levét, add hozzá a zúzott fokhagymát és a kapribogyót. Tedd hozzá a másik citromot is szeletelve, majd pár perccel később csorgasd hozzá a tejszínt. Időnként kevergesd meg. A végén szórd meg aprított petrezselyemmel. Akkor jó, ha a hús puha, a szósz krémes. Ha bírod a csípőset, chilivel is megszórhatod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések