A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házi készítésű, ropogós halrudacskák: otthon is összeállíthatod a nagy kedvencet


A házi halrudacskák elkészítése annyira egyszerű, hogy többé talán soha nem fogod a készen kaphatót vásárolni.


A házi halrudacskát pont úgy kell elkészíteni, mint bármelyik tisztességes rántott halat, a különbség csak annyi, hogy a tőkehalfilét előtte kis rudakra kell vágni. Még ropogósabb lesz a bundája, ha panírozáskor a lisztbe kukoricalisztet, a zsemlemorzsába pedig kukoricadarát keversz.

Hozzávalók:

👉 30 dkg tőkehalfilé
👉 2 evőkanál liszt
👉 2 evőkanál kukoricaliszt
👉 2 db tojás
👉 2 evőkanál zsemlemorzsa
👉 2 evőkanál kukoricadara
👉 só
👉 bors
👉 olaj a sütéshez

Elkészítés:

A tőkehalfilét vágd két-három centi széles, öt-hat centi hosszú darabokra. A lisztet keverd össze a kukoricaliszttel, a zsemlemorzsát a kukoricadarával, a tojást villával verd fel.

A haldarabokat sózd és borsozd, majd forgasd meg először a lisztben, utána a tojásban, végül a darás zsemlemorzsában. Bő, forró olajban süsd mindkét oldalukat aranyszínűre, majd szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn csöpögtesd le őket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések