A házi halrudacskák elkészítése annyira egyszerű, hogy többé talán soha nem fogod a készen kaphatót vásárolni.
A házi halrudacskát pont úgy kell elkészíteni, mint bármelyik tisztességes rántott halat, a különbség csak annyi, hogy a tőkehalfilét előtte kis rudakra kell vágni. Még ropogósabb lesz a bundája, ha panírozáskor a lisztbe kukoricalisztet, a zsemlemorzsába pedig kukoricadarát keversz.
Hozzávalók:
👉 30 dkg tőkehalfilé
👉 2 evőkanál liszt
👉 2 evőkanál kukoricaliszt
👉 2 db tojás
👉 2 evőkanál zsemlemorzsa
👉 2 evőkanál kukoricadara
👉 só
👉 bors
👉 olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tőkehalfilét vágd két-három centi széles, öt-hat centi hosszú darabokra. A lisztet keverd össze a kukoricaliszttel, a zsemlemorzsát a kukoricadarával, a tojást villával verd fel.
A haldarabokat sózd és borsozd, majd forgasd meg először a lisztben, utána a tojásban, végül a darás zsemlemorzsában. Bő, forró olajban süsd mindkét oldalukat aranyszínűre, majd szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn csöpögtesd le őket.
0 Megjegyzések