A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Halálos lakástűz: azonnal összefogtak a szomszédok, de ez sem volt elég


Már nem lehetett megmenteni az életét a tűzben rekedt, 60 év körüli férfinak.


Lángok csaptak fel a debreceni Esze Tamás utcában kedden délután, kicsivel 18 óra előtt, egy családi ház melléképületében keletkezett a tűz. A szomszédok összefogtak, de így sem tudtak segíteni a bent rekedt 60 év körüli férfin.

– Megéreztük a füstöt, azonnal kirohantunk, mert olyan erős, fojtó volt a szag, hogy azt hittük, a mi házunk ég – osztotta meg a Naplóval az egyik szomszéd. Elmondása szerint, óriási füstfelhő gomolygott az egyik ház mögül, sokkal nagyobb, mint egy bográcsozáskor vagy szalonnasütéskor szokott, ezért odasiettek segítséget nyújtani. – Azonnal hívtam a tűzoltókat, akik nagyon gyorsan a helyszínre is értek. Amíg úton voltak, addig próbáltunk vizet hordani és slaggal oltani a tüzet, de nem jártunk sikerrel. Ekkorra már az összes ablak kitört. Megtudtuk, hogy a gáz is be volt vezetve, ezért a gázcsapokat gyorsan elzártuk, de miközben próbáltuk visszaszorítani a lángokat, szólt a házban élő idős ember, hogy a fia bent van az égő mellékhelyiségben, és kérte, hívjunk mentőt. Ezt nem is tudtuk. Próbáltuk kinyitni az ajtót, de akkora volt a füst, hogy nem tudtunk bemenni érte – mondta.

Megtudtuk: a családi házban egy 90 év körüli férfi és hasonló korú felesége él, súlyos betegséggel élő fiuk a melléképületben töltötte a mindennapjait. Egy asszony, aki szintén a szomszédban lakik, aggódva figyelte a helyszínelő tűzoltókat, rendőröket. – Pont hátul voltam a kertben, és csak azt hallottam meg, hogy kiabálnak a szomszédból, hogy „segítség, segítség”. Az idős asszonyt elvitte a mentő, szerintünk sokkot kapott, még azt hitte, él a fia – mondta. Az asszony félti a férfit, nem tudja, hogy mi lesz vele, ha most magányosan marad otthonában.

Négy tűzoltóautó érkezett a helyszínre

A melléképület egyik 25 négyzetméteres szobája égett teljes terjedelmében. Az égő szobába a szomszédok megpróbáltak behatolni, hogy segítsenek az ott tartózkodónak, azonban nem jártak sikerrel. Két rendőr törte be végül az ajtót, akik a kiérkező tűzoltókkal egy eszméletlen középkorú férfit hoztak ki, akin már nem lehetett segíteni. Tizenhárom debreceni tűzoltó érkezett a helyszínre négy járművel, akik eloltották a melléképület égő szobáját és az időközben kigyulladt tetőszerkezetet – közölte a katasztrófavédelem.

A tűzoltók kiérkezése előtt a családi házban élők is megpróbálták eloltani a tüzet, közülük egyvalaki megsérült. A tűz keletkezési okát vizsgálják.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések