A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Felgyújtottak a migránsok egy olaszországi menekülttábort - Videó


Tűz ütött ki vasárnap este a szicíliai Pozzallo városának menekültügyi központjában, mert egyes migránsok matracokat és más éghető berendezési tárgyakat felgyújtottak – közölte az olasz sajtó.


A létesítményből sűrű füstöt lehetett látni, több tucat tunéziai menedékkérő elmenekült a lángoló központból, értesülések szerint százhúsz migránst, köztük húsz fiatalt sikerült biztonságba helyezni.

Roberto Ammatuna, Pozzallo polgármestere a történtek nyomán felhívást intézett a rendőrséghez, hogy mielőbb megoldást találjanak a tunéziai migránsok jelentette problémára, akik nem tartják magukat a létesítményben a koronavírus járványa miatt kötelezővé tett karanténhoz.

Olaszország újabb migrációs hullámmal kénytelen szembesülni. Az olasz belügyminisztérium adatai szerint az idén eddig 24 622 illegális bevándorló érte el az olasz partokat, a tavalyi év azonos időszakában számuk 9764 volt. A legtöbb menedékkérő Líbia, illetve Tunézia érintésével a Földközi-tengeren keresztül éri el Olaszországot, és ezzel az Európai Unió területét. Mindemellett a tunéziaiak gazdasági bevándorlónak számítanak.

Matteo Salvini is posztolt az incidensről:


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések