A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A V4-országok közösen segítenek Litvániának a migrációs hullám megfékezésében (videó)


Szijjártó Péter kiemelte, a négy ország ellenzi a kötelező betelepítési kvótát, amelyet az Európai Unió szorgalmaz.


Mi, közép-európaiak jogosan lehetünk büszkék magunkra, ugyanis hatékony választ adtunk a koronavírus-járványra – emelte ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a visegrádi négyek külügyminiszteri találkozóján, Komáromban. A magyar tárcavezető hangsúlyozta: a négy ország most is, a harmadik hullám után gyors lépéseket tett a járvány megfékezésére.

Szijjártó Péter a gazdasági kérdéseket érintve úgy fogalmazott: A V4-elnökség legfontosabb célja a gazdaság gyors újraindulása. Mint mondta, ez adóemeléssel nem megy. A miniszter hangsúlyozta, hogy Magyarország ellenzi a globális minimumadót.

Mi megdolgoztunk azért, hogy alacsony adókat vezessünk be.

A miniszter elmondta azt is: Magyarország el akarja érni év végére az 5,5 százalékos növekedési arányt. Mint mondta: Magyarország a világ 11. legnyitottabb gazdaságú országa.



A külgazdasági és külügyminiszter a migrációt érintő kérdésben úgy fogalmazott: a V4-ek ellenzik a kötelező betelepítési kvótát, amelyet az Európai Unió szorgalmaz. A tárcavezető részletezte, hogy nemcsak keletről van egy növekvő migrációs nyomás, hanem Afrikából is, sőt ezekhez jön egy új irány: Belarusz. Szijjártó Péter kiemelte, a V4-országok megállapodtak abban, hogy közösen segítenek Litvániának a Belaruszból érkező migrációs hullám megfékezésében.

A Magyar Nemzet kérdésére a miniszter emlékeztetett: Magyarország hat évvel ezelőtt óriási politikai kereszttűzbe került, amikor feltartóztatta a migrációs hullámot, de mint mondta, ma már ez nincs így. Hangsúlyozta, hogy a határvédelemben jogi, politikai, fizikai lépéseket is kell tenni, és fontos, hogy ez az európai politikának is része legyen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések