A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Felbolydult a falu – 25 év után elfogták Joli néni gyilkosát. A DNS buktathatta meg az elkövetőket


Huszonöt évvel ezelőtt ölték meg brutális kegyetlenséggel a 84 éves Joli nénit, a Vas megyei Gersekaráton. Gyilkosát akkor nem találták meg. Most azonban úgy tűnik, fordulat történt az ügyben.


Huszonöt év után elfoghatták Joli néni gyilkosát. A Vas megyei hírportál,

👉 a vaol.hu információi szerint egy most 45 éves, tehát az emberölés idején 20 éves falubeli férfit – aki a gersekarátiak szerint köztiszteletben álló kétgyermekes apa – állítólag kedden, vasvári munkahelyéről vitték el a rend­őrök. Úgy tudjuk, hogy aznap a férfi édesapját is bilincsben vezették el otthonából
– hogy erre miért volt szükség, egyelőre nem tudni…

Valószínűleg a DNS-e buktathatta le az elkövetőt, információink szerint a faluban már márciusban többektől DNS-mintát vettek.

Rablógyilkosság történt

Az 1996-os gersekaráti gyilkosság annak idején nagy port kavart. December 17-én 18 és 22 óra között brutális módon végeztek a 84 éves özvegy Horváth Sándornéval. A tettes a lakásból készpénzt és aranytárgyakat vitt el.

👉 A helyszínre érkező nyomozók az áldozatot az udvari WC-ben fejjel lefelé találták meg, de a gyilkos minden bizonnyal már a házban végezhetett áldozatával, az orvosszakértő szerint Joli nénit megfojtották.

Az áldozatot halála napján, 17 órakor látták utoljára, amikor a szomszédból felhívta ismerőseit. A nyomokból ítélve a tettesek úgy rendezték a helyszínt, hogy a falubeliek legközelebb csak másnap keressék a köztudottan izgő-mozgó asszonyt. Így is lett, az áldozatra másnap talált rá egyik szomszédja, aki furcsállotta, hogy egész nap nem látta a nénit. Átment hozzá és keresni kezdte, mivel a házban nem találta, az udvarra ment, ahol gyanús lett neki, hogy az udvari WC be van reteszelve.

Akkor zsákutcába jutott a nyomzás

A nyomozók annak idején az áldozat ismerősi körében keresték a tettest, ám

👉 az idős asszony bögrecsárdát (zugkimérést) üzemeltetett, pénzt kölcsönzött, utakat szervezett, Olaszországból és Törökországból származó arannyal üzletelt, így óriási volt a kapcsolatrendszere. Több ezren is szóba jöhettek, mint lehetséges elkövetők, így a rendőrök nem jártak sikerrel.

Pedig a rendőrség annak idején tényleg mindent megtett, hogy megoldja az ügyet, alaposak voltak, a helyszíni szemle is csaknem egy napig tartott, később pedig egy ötvenfős nyomozói csoportot is létrehoztak, akik minden lehetséges nyomot megvizsgáltak.

Sokáig kerestek egy, a gyilkosság idején, a helyszín közelében várakozó piros színű háromajtós öreg Ford Fiestát, de vakvágánynak bizonyult ez a szál is. Egy hónappal az emberölés után pedig százezer forint nyomravezetői díjat tűztek ki, hátha segít valaki kézre keríteni a rablógyilkosság elkövetőjét, de nem segített ez sem. Már csak egyetlen kapaszkodó maradt: a helyszínen talált DNS-minta, amit feltehetően Joli néni gyilkosa hagyott hátra, és amit azóta őriztek. Most úgy tűnik, meglett az elkövető.

A gyilkosság soha nem évül el

Az életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethető bűncselekmények soha nem évülnek el, ezért

👉 aki ilyen súlyos bűnt követ el, egész életében attól retteghet, hogy egy nap majd eljön az igazság pillanata.

Azóta a rendőrség hivatalosan is megerősítette, hogy a férfit a 25 évvel ezelőtti bűncselekménnyel kapcsolatban vették őrizetbe. A police.hu azt írja: az elkövetéskor még csak 20-as éveiben járó, most 46 éves N. Zsoltot a hatóságok nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsítják, őrizetbevételét követően előterjesztést tettek letartóztatására a nyomozás felügyeletét ellátó Vas Megyei Főügyészség felé.

https://youtu.be/kdKvx5tXa1s

A nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya folytatja. A KR NNI a jövőben is folytatja azoknak az ügyeknek a felderítését, amelyeknél a modern technika eredményt hozhat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések