A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Érzékenyítő tanfolyamok hátráltatják az amerikai haditengerészetet


Az elfogadást és sokszínűséget propagáló tanfolyamok miatt a világ legnagyobb vízi haderejének nincs elég ideje és energiája a hadviselésre.


Az Egyesült Államok Szenátusának friss jelentése szerint az amerikai haditengerészet vezetése komoly válságban van, a fegyveres testület erőforrásainak jelentős részét pedig nem a felkészülésre és a csatatérre koncentrálja. A jelentést két leszerelt, magas rangú tiszt készítette az amerikai törvényhozás számára, felmérésük alapját egy sor interjú adta, melyet aktív és nyugdíjába vonult tengerészekkel készítettek.

A megkérdezettek 94 százaléka állította azt, hogy jelenleg az amerikai vízi hadierő vezetése komoly problémákkal küzd, a tisztek körében általánosnak mondható a vezetői készségek hiánya. A tengerészgyalogosok szerint feletteseikre túlságosan nagy adminisztrációs teher hárul, ami akadályozza a hierarchia hatékonyságát. Miközben Kína folyamatosan javítja és fejleszti hadierejét, addig az Egyesült Államokban a tengerészet nem képes a hadviselésre elegendő energiát szánni – olvasható a jelentésben.

Több zavaró tényezőt is megneveznek a jelentéstevők, köztük azt, hogy a haditengerészek azért nem tudnak hivatásuknak élni, mert kötelező érzékenyítő képzéseken kell részt venniük.

Ilyen a sokszínűség elfogadását célzó külön tanfolyam, ami a jelentés szerint egy azon továbbképzések közül, mely jelentős időt és erőforrást vesz el a hadviselésre való felkészülési, kiképzési időből. Egy hadnagy kiemelte, úgy látja, hogy a haditengerészet számára nem az a prioritás, hogy fel tudják-e venni a versenyt Kínával: a cél, hogy legyen elengedő számú afroamerikai a tiszti karban.

A jelentést Tom Cotton republikánus szenátor és a Kongresszus republikánus tagjai indítványozták miután az elmúlt években a haditengerészeten belül megsokszorozódott a mulasztások miatti halálos balesetek száma. 2017-ben a csendes-óceáni térségben két halálos kimenetelű ütközés is történt a flottában, tavaly pedig a USS Bonhomme Richard nevű hadihajón ütött ki tűz.

DOSSZIÉ:

📂 Shada Islam szerint Magyarországnak cellába kellene mennie „amíg észhez nem tér”

📂 Magyar nyelvű tájékoztató portált indított a romániai népszámlálásra egy civil szervezet

📂 Atomháború veszélyére figyelmeztet az Amerikai Védelmi Minisztérium

📂 Eldőlt: ezzel a klubbal szerződött Lionel Messi

📂 Darazsak támadtak rá egy nyolc éves hajdú-bihari kislányra, mentővel rohantak vele a kórházba

📂 Időjárás ma: több megyére is kiadták a riasztást, erre számíthatunk

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések