A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elhanyagolt körülmények között tartotta kutyáját egy újszászi nő


A sokat látott egyenruhások is elborzadtak a látványtól: az elhanyagolt, sovány négylábú nyakába belenőtt a lánc, azt csak műtéttel lehetett eltávolítani.


Bejelentés érkezett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2021. július 16-án, mert egy újszászi lakóház udvarán lánccal kikötött, elhanyagolt, sovány kutya szenvedett. A kiérkező rendőrök azt tapasztalták, hogy a kánikula ellenére friss ivóvíz nem volt a kutyus előtt, valamint a nyakán lévő nagyszemű lánc az eb húsába belenőtt.

A nyomozók helyszíni szemlét tartottak, mely során az állatorvos szaktanácsadó megállapította, hogy a négylábú nagyon sovány, és a nyakából a lánc csak műtéti úton távolítható el, ezért a kutyát azonnal kórházba szállították.

Az egyenruhások előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 46 éves nőt, akit gyanúsítottként kihallgattak. A terhelt beismerő vallomást tett és elmondta, hogy már három hete látta, hogy sebes a kutya nyaka, ennek ellenére nem szabadította meg az ebet lánctól.

A Szolnoki Rendőrkapitányság állatkínzás vétség elkövetése miatt folytat eljárást.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések