A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték a makói kettős gyilkost


Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték azt a férfit, aki még 2004-ben ölt meg egy idős asszonyt és annak lányát Makón. Több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben találta bűnösnek a Szegedi Törvényszék.


Több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt ítélte életfogytiglani fegyházbüntetésre a Szegedi Törvényszék tegnap azt a férfit, aki egy idős asszonnyal és annak lányával végzett. Makón, a Szegedi utca egyik házában még 2004. november 16-án találtak holtan egy 78 esztendős asszonyt és a hozzá látogatóba érkező 51 éves lányát. A vádirat szerint a támadó a szomszédos ingatlanba hatolt be, és a kerítésen átmászva jutott az idős házába. A nyári konyhában összetalálkozott vele, vascsővel ütlegelte, majd elvágta a torkát.

Ezután még másfél-két órát maradt a lakásban, evett, ivott, átkutatta a házat, de nem találta meg a nő eldugott pénzét. Ekkor ért oda a nő lánya, aki látogatóba érkezett. A férfi ugyanúgy ölte meg, mint az idősebb asszonyt.Végül a holttesteket újságpapírral betakarta, majd a vascsövet hátrahagyva távozott.

Az eljárásban kiderült, hogy sok nyomot hagyott maga után. Lábnyomok voltak az udvarban, amik mutatták, hogy a szomszéd kerítése felől juthatott be. Bár cérnakesztyűt használt, azt valamiért levette, és a helyszínen hagyta, csakúgy, mint a vascsövet. Ujjlenyomatot sikerült rögzíteni, és hátramaradt DNS is: ott volt ugyanannak a férfinak a DNS-e a kesztyűn, a vascsövön, egy szódásszifonon és a fiatalabb áldozat bal kezének egyik körme alatt is.

A rendőrség 2019-ben ezeket a nyomokat összevetette a Makón és a Csongrád megye területén élet és vagyon elleni, erőszakos bűncselekményeket elkövetők ujjlenyomataival, így találtak rá tavaly februárban a vádlottra, aki a mórahalmi járásban élt, nőtlen, gyermektelen, vagyontalan és hajléktalan.

A férfi az egyik korábbi tárgyaláson tagadta bűnösségét, azt állította, hogy a bűncselekmény idején Bordányban dolgozott napszámosként.

A kettős gyilkost kedden életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a Szegedi Törvényszék, és legkorábban 30 év múlva szabadulhat. Az ítélet azonban nem jogerős, mert az ügyész tényleges életfogytiglani büntetést szeretne, ezért adott be fellebbezést.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések