Hirdessen itt

Egy hét alatt háromszor is lopott egy tiszaburai férfi


A tiszaburai férfi olyan bűncselekményt is beismert, amiről a hatóságnak még nem volt tudomása. A karcagi rendőrök őrizetbe vették.


Egy tiszaburai lakos tett bejelentést a rendőrségre, hogy július 2-án 7 óra és 7 óra 45 perc között egy ismeretlen személy ment be az ingatlanába – amíg ő nem tartózkodott otthon – onnan pedig sarokcsiszolót, valamint két hosszabbítót vitt magával – olvasható a megyei rendőr-főkapitányság közleményében. A bejelentést követően a rendőrök adatgyűjtést végeztek, és a rendelkezésre álló kamerafelvétel alapján azonosították a feltételezett elkövetőt. A 21 éves férfit hétfőn előállították a Karcagi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A terhelt elismerte a bűncselekmény elkövetését, és kihallgatásakor további két bűncselekmény elkövetését is beismerte.

A beismerő vallomás alapján a férfi terhére róható az a bűncselekmény is, amit június 29-én 11 óra és június 30-án 7 óra 40 perc között a Tiszaburai Általános Iskolában követtek el. Az intézmény egyik dolgozója mikor megjelent a munkahelyén, azt tapasztalta, hogy az épület zsibongójában áll a víz, illetve az egyik mellékhelyiségben folyik a csap. Az épület vizesblokk helyiségeiben ugyanis letörték hat csaptelep kifolyó részeit, amiket – többek között egy számítógép tartozékkal, hangfallal, mobiltelefonnal és több hosszabbítóval együtt – magával vitt a betörő.

A tiszaburai férfi harmadik beismert július 2. és július 5. között elkövetett, szintén vagyon elleni bűncselekményéről a hatóságnak még nem is volt tudomása. Ekkor egy felújítás alatt álló tiszaburai ingatlanból lopott el 2 db fúrógépet, illetve az udvaron lévő cserépkályhát megrongálta.

A rendőrök a további két bűncselekmény kapcsán is kihallgatták gyanúsítottként a jogsértőt. A nyomozók őrizetbe vették a férfit és indítványozták letartóztatását. A rendőrök az ellopott tárgyak egy részét megtalálták és lefoglalták.

A Karcagi Rendőrkapitányság három rendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések