A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Dolgoznak a külföldi titkosszolgálatok: hírügynökséget indít Niedermüller volt kabinetfőnöke


Indul a Helyben.hu, Niedermüller Péter DK-s polgármester volt kabinetvezetőjének, a Figyelő és az MTV Híradó egykori főszerkesztőjének új hírügynöksége – adta hírül a Média1.


A Media1 értesülései szerint Merényi Miklós újságíró, a Figyelő és a Magyar Televízió Híradójának egykori főszerkesztője, Niedermüller Péter DK-s polgármester volt kabinetvezetője, egykori római nagykövet a tulajdonosa annak az új hírügynökségnek, amelyet a Népszava még korábban „ellen-MTI-ként” emlegetett.

A Média1-nek Merényi azt mondta, túlzás ellen-MTI-ként beszélni a helyben.hu projektről.

„Ha minden jól megy, a tényleges, éles indulás is megtörténhet napokon belül. A szolgáltatás szerződött médiapartnereknek, főleg helyi, önkormányzati médiumok számára lesz elérhető regisztráció után, de a tartalmaikkal az olvasók, nézők is találkozhatnak majd ezen médiumok olvasóiként. Ez az a hírügynökség, melyről a sajtóban korábban még a projekt tényleges nevének említése nélkül »ellenzéki MTI-ként és ellen-MTI-ként is szó esett már«” – írta a Média 1 Merényire hivatkozva.

A lap értesülései szerint a tartalomszolgáltatás területén fontos szerepet fog játszani Kövesdi Péter újságíró, az egykori népszavás szerkesztő, aki az önkormányzati választásokat követően az ellenzéki Érden dolgozott.

Kövesdi a Media1 birtokába került levélben azt írta, hogy „az új hírügynökség a lapok munkáját segítendő jött létre”.

„A helyben.hu hírügynökségként tartalmat szolgáltat elsősorban hazai politikai, gazdasági és közéleti témákban, az országos jelentőségű hírek mellett nagy teret adva a Budapesten kívüli információknak. Szolgáltatásaikat minden helyi témákkal foglalkozó szerkesztőségnek online, print és televíziós felhasználásra ajánlják. A felhasználás részben ingyenesen, részben kedvező előfizetéses rendszerben érhető el” – írja a Média1.

DOSSZIÉ:

📂 Kamu Geri a kormány sikeres családtámogatási politikája ellen emel szót utcafórumain

📂 Kunhalmi nem tudta, kinek a fotójával él vissza

📂 Három házba is villám csapott Szabolcsban

📂 Magyar sportolókkal tapétáztak ki egy tokiói épületet

📂 FeGyőr: Ha nem hallja meg senki a hangotokat, majd felhangosítom én

📂 Putyin bevadult: Betiltott egy ellenzéki hírportált, amit amerikai "civilek" pénzeltek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések