A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bedrogozva baltával támadt a mentőkre: börtön vár a verebélyi férfira


Börtön vár a kábítószer és nyugtatók hatása alatt baltával mentősökre támadó mátraverebélyi férfire.


Mint arról korábban portálunk is beszámolt, január 14-én egy zavartan viselkedő fiatalhoz riasztották a mentőket Mátraverebélybe. A férfi baltával támadta meg őket, a rendőröknek kellett közbelépni.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a férfi kábítószert és nyugtató hatású gyógyszereket fogyasztott, majd ebben az agresszív és zavart állapotban érkezett haza az éjszakai órákban. Édesapja – megijedve fia állapotától – mentőt hívott, mire a férfi még dühösebb lett, magához vett egy baltát, majd a házuk előtt a kiérkező mentőautót megpróbálta megdobni a baltával, azonban a dobás közben a jeges úttesten elcsúszott.

A mentőgépkocsi vezetője a további támadás elkerülése érdekében kikerülte a támadót, aki eközben a mentőautó vezetőoldali ajtaját is megkísérelte a baltával megütni. A férfi az élet kioltására is alkalmas eszközzel akadályozta a mentősök munkáját, erőszakos magatartásával pedig a gépkocsivezető és utasa testi épségét, valamint a közlekedés biztonságát is veszélyeztette – áll a közleményben.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze a cselekmény elkövetése óta letartóztatásban lévő, visszaeső férfival szemben felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat, emellett börtönbüntetés kiszabását, valamint a férfi közügyektől eltiltását is indítványozva. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz majd döntést.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések