Hirdessen itt

Az udvarán termesztett kannabiszt


A Szerencsi Járásbíróság elrendelte annak a helyi férfinak a letartóztatását, akivel szemben kábítószer birtoklása bűntett miatt indult büntetőeljárás.


A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított tinédzser kora óta rendszeresen fogyaszt marihuánát. Úgy döntött azonban, hogy ezentúl inkább magának termeszti a bódító hatású növényt, hogy ne kelljen vásárolnia. Idén tavasszal a saját részre vásárolt növényből kiválogatta és elvetette a magokat, a kikelt egyedeket pedig házának udvarán szétültette és gondozni kezdte. Úgy tűnik azonban, hogy botorság volt azt gondolnia, hogy ez kivitelezhető lebukás nélkül.

A rendőrség ugyanis rajtaütött az ingatlanon, a néhány nappal ezelőtti házkutatás során a nyomozó hatóság 58 tövet, illetve magokat, más anyagmaradványokat és mérleget foglalt le.

A gyanúsított cselekménye kábítószer birtoklása bűntett megállapítására alkalmas, amely akár 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, azonban a termesztett növények egyedszámára és a lefoglalt eszközökre tekintettel a minősítés még súlyosbodhat.

A bíróság a döntéshozatal során azt értékelte, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a kihallgatandó tanúkat befolyásolná, veszélyeztetve ezzel a bizonyítás sikerét, valamint megalapozottan feltehető, hogy megélhetésének biztosítása érdekében újabb bűncselekményt követne el, ezért a gyanúsított letartóztatását augusztus 14. napjáig elrendelte. A végzés nem végleges.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések