A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A gyermeke szeme láttára lopta el a buszon felejtett táskát


Az Encsi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette és lopás vétsége miatt emelt vádat egy csenyétei férfival szemben.


A vádirat szerint a vádlott férfi február 3-án délután, lakóhelyére tartva a 11 éves kisfiával együtt Baktakéken felszállt a Miskolcról menetrendszerűen Csenyéte irányába közlekedő távolsági autóbuszra.

Ugyanezen a buszjáraton tartózkodott néhány perccel korábban egy férfi, aki Aszalóig utazott, azonban leszállás közben a járművön felejtette a munkáltatója tulajdonát képező és részére használatra átadott laptoptáskát, a benne lévő laptoppal, valamint tartozékaival együtt, összesen mintegy 260 ezer forint értékben. A táskában voltak még a férfi 48.850 forint értékű használati tárgyai, így a mobiltelefonja is.

Mikor a vádlott a gyermekével a buszra felszállt, a jármű hátsó részében észrevette az elhagyott laptoptáskát, azonban ezt nem jelezte a buszvezetőnek. A táskát a gyermeke szeme láttára, eltulajdonítási szándékkal magához vette és később sem tett semmit azért, hogy azt tulajdonosa visszakaphassa.

A vádlott, mint a kiskorú gyermeke nevelésére, felügyeletére, illetve gondozására köteles személy azzal, hogy a gyermek előtt bűncselekményt követett el, a nevelési feladataiból eredő kötelezettségét súlyosan megszegte, mellyel a kiskorú erkölcsi fejlődését veszélyeztette.

A nyomozó hatóság a laptopot és tartozékait az eljárás során lefoglalta és átadta sértett képviselőjének, míg a buszon utazó férfi személyes értéktárgyainak eltulajdonítása miatt a vádlottal szemben külön szabálysértési eljárás indult. A járási ügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt az Encsi Járásbíróságnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések