A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Villámgyors fetás, borsós tészta: friss zöldségből a legfinomabb


Próbáltad már a feta-borsó-párosítást? Tésztára feltétként is tökéletesek együtt.


Ínycsiklandó tészta minimál stílusban: a borsós-fetás tészta jól jön akkor, ha nincs időd főzőcskézni, mégis kellene valami tartalmas fogás. Fontos, hogy kiváló minőségű alapanyagokat használj. Készítheted színes tésztával, hogy igazán nyárias, színes, izgalmas legyen az étel. Az összes főzővizet ne öntsd ki, krémesebbé teszi a tésztát.

Hozzávalók:

👉 50 dkg tészta
👉 10 dkg feta
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 1 bögre zöldborsó
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 petrezselyem
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

Egy nagy fazékban forralj vizet, majd dobj hozzá sót, és amikor lobog, tedd bele a tésztát. Főzd al dante állagúra 10-12 perc alatt, majd szűrd le, és csepegtesd le.

Egy serpenyőben forrósíts olajat, süsd benne a zúzott fokhagymát addig, amíg elkezd színesedni. Tedd bele a borsót, önts hozzá kevés vizet, sózd, borsozd, add hozzá a citrom héját, és kevergetve párold öt percig. Forgasd hozzá a tésztát, önts hozzá néhány evőkanál főzőlevet, és süsd össze egy-két perc alatt. Morzsold a tetejére a feta sajtot, és szórd meg aprított petrezselyemmel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések