A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tananyag lett a “nőnek öltözött férfi” egy norvég iskolában


Drag Queen csoport indul…


Remek ötlettel álltak elő egy iskolában a norvég Ringsaker községben, ugyanis azt találták ki, hogy ősztől egy 10 fős csoport tanulhat a drag queenségről. A pucckirálynő (drag queen) olyan férfi, aki “eltúlzott módon” nőnek öltözik és általában aként is viselkedik gyakran szórakoztatás vagy előadás céljából.
A legtöbb pucckirálynő vélhetőleg meleg vagy transznemű személy, de mindegyik nemben léteznek pucc művészek.

A képzés során (már ha ezt lehet annak nevezni) a diákok megtanulhatják, hogyan kell a színpadon mozogni, hogyan kell felöltözni, és a sminkelést is elsajátíthatják.
Ezenkívül a dragjelenség történetéről is tanulhatnak.

A programot Jens Martin Hartvedt Arvesen találta ki, aki maga is drag queen.

Az egyik diák, aki részt venne a képzésen, Mads Aadahl Togstad, aki szereti ezt a műfajt, és azt mondja, hogy ez fontos számára.

Teljesen más emberré válhatsz, és megmutathatod belső női oldaladat is. Ez nagyon tetszik” – fogalmazott a fiú.

Az ötlet azonban nem mindenkinek nyerte el a tetszését.

A konzervatív Haladás Párt képviselője, Silje Hjemdal „hajmeresztőnek” nevezte, hogy az ilyen oktatási programok állami támogatást kapnak.

„Azt hiszem, ez butaság. Korlátozni kell, hogy mire költsék az adófizetők pénzét” – mondta Hjemdal, hozzátéve, hogy mindenki olyan hobbit választ magának, amilyet akar, de meg kellene vizsgálni, hogy mire költik az adófizetők pénzét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések