A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szerszámokat, akkumulátort, fémet is lopott a bűnös négyes


Lopás, valamint jármű önkényes elvétele miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 22 és egy 60 éves orosházi férfi, illetve egy 41 éves orosházi és egy 20 éves kadarkúti nő ellen.


Az orosházi vádlottak – a két férfi és az egyik nő – azért, hogy pénzhez jussanak, 2019-től idén év elejéig több vagyon elleni bűncselekményt követtek el, amelyből rendszeres haszonra tettek szert. Jellemzően családi házak udvaraira, melléképületeibe törtek be, ahonnan elektromos és más kézi szerszámokat, gázpalackot, mikrohullámú sütőt, kisebb berendezési tárgyakat fújtak meg.

Ezen felül a fiatal férfi megpróbált betörni egy konténerből kialakított trafikba is 2019 márciusában, de nem tudta betörni vagy felfeszíteni az ablakát, ezért üres kézzel távozott. Olyan is előfordult, hogy a férfi az egyik ház udvaráról egy benzines kerékpárt kötött el a hajnali órákban, azt napközben használta, majd egy üzlet előtt hagyta, ahol másnap a tulajdonosa megtalálta.

A vádlottak 2019 októberében egy utcán parkoló autó üzemanyagtartályát csapolták meg, 40 liter gázolajat eresztettek le. Levágták annak a háznak a kerítészáró lakatját is, amely előtt az autó parkolt, de végül az ingatlanra nem mentek be. Kilopták egy utcán parkoló tehergépkocsi és egy körbekerített udvaron álló mezőgazdasági vontató akkumulátorait is. Emellett egy orosházi fémhulladékokat felvásárló telephelyről legalább hétszer loptak különböző fémhulladékot, amelyet egy másik felvásárlónál eladtak.

A vádhatóság azt indítványozta, hogy a bíróság a két férfit ítélje végrehajtandó börtönbüntetésre, az egyik nőt felfüggesztett börtönbüntetésre, a csupán egy bűncselekményben résztvevő nőt pedig pénzbüntetésre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések