A készen vásárolt leveles tészta spenótos-fetás töltelékkel egyszerűen megunhatatlan.
Nem kell mindig a pékségbe szaladnod, ha finom, ropogós aprósüteményre vágysz: készen kapható leveles tésztából pillanatok alatt az asztalodra varázsolhatod a reggelire vagy uzsonnára valót. A friss spenót és a feta sajt íze ebben a sós sütiben is remekül harmonizál.
Hozzávalók:
👉 40 dkg friss spenót
👉 15 dkg feta
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál tejföl
👉 1 csomag leveles tészta
👉 só
👉 bors
👉 szerecsendió
👉 olívaolaj
👉 1 db tojás sárgája a tetejére
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 190 fokra. Az apróra vágott fokhagymát futtasd meg az olívaolajon, dobd hozzá a spenótot, és párold addig, amíg összeesik. Ekkor várj egy kicsit, amíg kihűl, majd tedd turmixgépbe. Add hozzá a fetát, a tejfölt és a fűszereket, és turmixold össze az egészet.
A leveles tésztát nyújtsd téglalap alakúra, és vágj belőle egyforma kockákat. Mindegyik kockát felezd el képzeletben, az egyik oldalukra halmozz egy kevés tölteléket, a másik oldalukat pedig késsel vágd be három helyen. Hajtsd félbe a kockákat, így csinos, rácsos batyukat kapsz. Helyezd őket sütőpapírral kibélelt tepsibe, kend meg a tetejüket felvert tojássárgával, és nagyjából húsz perc alatt süsd aranybarnára.
0 Megjegyzések