Ha a csirkét sütés előtt sonkába tekered, biztos, hogy nem szárad ki. Spárgával együtt készítve könnyű, ízes fogás.
Ez a színpompás, könnyű ebéd zöld spárgával néz ki a legjobban, de nyugodtan használhatsz hozzá fehéret is, az íze ugyanolyan finom lesz. A tökéletes spárga titka a főzési időben rejlik: pontosan hat percig főzd, majd szedd ki, és azonnal helyezd hideg vízzel teli tálba, így nagyon gyorsan kihűl, és nem puhul tovább. Köret nélkül is tökéletes lesz.
Hozzávalók:
👉 8 szelet pármai sonka
👉 4 db filézett csirkemell
👉 1 csokor spárga
👉 1 evőkanál citromlé
👉 só
👉 bors
👉 vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A spárgákat tisztítsd meg a fás végektől. Egy lábosban forralj vizet, adj hozzá sót és egy evőkanál citromlevet, ebben főzd a spárgákat hat percig, majd szűrd le, és helyezd a zöldségeket azonnal hideg vízbe. Közben a húst sózd, borsozd. A nagyobb melleket ketté is vághatod.
Minden húsra tegyél két-három szelet spárgát úgy, hogy még fel tudd csavarni. Tekerd körbe pármai sonkával, és fektesd a húsokat egymás mellé egy kivajazott tepsibe. A maradék spárgákat dobd a húsok mellé, és alufóliával letakarva süsd háromnegyed órát, amíg a csirke teljesen megpuhul.
0 Megjegyzések