Hirdessen itt

Pufók, édes zabpalacsinta sok gyümölccsel: gluténérzékenyek is megehetik


Ez a zabpelyhes palacsinta kicsit pufibb, mint a hagyományos, laktató és szuper finom.


A zabpelyhes palacsinta reggelire tökéletes választás, de akár desszertként is számításba veheted. Akkor is megeheted, ha gluténmentes diétán vagy. Sok rostot tartalmaz, és lassú felszívódásának köszönhetően hosszú ideig nem leszel utána éhes. A tészta édesítésére használhatsz mézet vagy nyírfacukrot is. Friss gyümölcsökkel, esetleg juharsziruppal leöntve kínáld.

Hozzávalók:

👉 10 dkg zabliszt
👉 5 dkg zabpehely
👉 5 dl tej
👉 5 dkg vaj
👉 3 db tojás
👉 1 evőkanál cukor
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 1 mokkáskanál szódabikarbóna
👉 1 csipet só
👉 gyümölcs
👉 vaj a sütéshez

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel a mikróban, majd hagyd, hogy kihűljön. Egy tálban vegyítsd a zablisztet, a kicsit összetört zabpelyhet, a sütőport, a sót, a szódabikarbónát, és keverd hozzá a cukrot. Egyesével add hozzá a tojásokat, öntsd hozzá a tejet, majd tedd hozzá a vajat. Dolgozd össze a masszát.

Egy serpenyőben olvassz fel kevés vajat, majd merőkanállal kanalazz bele a tésztából. Amikor az alsó része aranybarna, fordítsd meg, majd süsd meg a másik oldalát is. A palacsintákat gyümölccsel kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések