A joghurttól a kevert süti levegős, puha lesz, és biztosan nem szárad ki.
A régimódi, joghurtos kevert süti talán még a piskótánál is puhább, ráadásul kevésbé kényes. Összeállítani pedig gyors és egyszerű, hiszen a joghurtospohár tökéletes mérce. Idénygyümölccsel fantasztikus a tészta, málna, eper, cseresznye és meggy együtt, valamint külön-külön is kerülhet bele. Ha nem akarod, hogy lesüllyedjen a süti aljába, forgasd lisztbe.
Hozzávalók:
👉 4 pohár liszt
👉 3 pohár gyümölcs
👉 2 pohár joghurt
👉 2 pohár cukor
👉 1 pohár olaj
👉 2 db tojás
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csomag sütőpor
👉 2 teáskanál citromhéj
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, és add hozzá a joghurtot. Ezt követően a pohárban mérd ki a cukrot, az olajat, és add a tojásos keverékhez. Szórd hozzá a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, végül forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és dolgozd simára a tésztát.
Simítsd a homogén masszát egy sütőpapírral bélelt formába, majd a tetejére szórd a megmosott, lecsepegtetett gyümölcsöt. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. A forma nagyságától is függ, mennyi idő alatt sül át. Porcukorral megszórva kínáld.
0 Megjegyzések