Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Pihe-puha brownie habkönnyű túrókrémmel: szinte szétolvad a szádban


A mennyei, csupa csokis brownie-hoz remekül megy a krémes túrótöltelék.


Biztos, hogy te is odavagy a csodás, csokis brownie-ért, amit ráadásul számtalan variációban készíthetsz el. Ebben a változatban a csokis tésztarétegek között lágy túrókrém bújik meg, így amikor beleharapsz, átadhatod magad a különböző ízek ellenállhatatlan harmóniájának. A túrós brownie-val kisülés után is óvatosan dolgozz, a lágy tészta ugyanis könnyen szétesik.

Hozzávalók:

A tésztához
👉 10 dkg liszt
👉 10 dkg cukor
👉 10 dkg étcsoki
👉 2 tojás
👉 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
👉 1 dl olaj
👉 1 kávéskanál vaníliaaroma
👉 1 marék dióbél

A krémhez
👉 25 dkg túró
👉 2 evőkanál cukor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 db tojás

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A tojásokat válaszd ketté. A fehérjéből verj kemény habot, add hozzá a cukrot, és így verd tovább, majd alacsony sebességen keverd hozzá egyenként a tojássárgákat, az olajat és a vaníliaaromát. A lisztet szitáld egy másik tálba, add hozzá a kakaóport, a felaprított dióbelet, és fakanállal óvatosan dolgozd a tojásos masszához, majd mehet hozzá az olvasztott csoki is. A túrót villával törd össze, adagold bele a kétféle cukrot és a tojást, majd kézzel gyúrd össze az egészet.

A kakaós tészta felét öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe. Oszd el rajta a túrókrémet, majd fedd be a tészta másik felével. Süsd 18-20 percig, ne tovább, hogy a tészta ki ne száradjon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések