A savanykás ribizli ebben a muffinban is remekül harmonizál a csokival. A bögrés változat elkészítéséhez még a mérleget sem kell elővenned.
Itt a nyár, és vele a finomabbnál finomabb gyümölcsök, most már érik ribizli is. Bár mélyhűtött formában egész évben kapható, az igazi zamatát frissen adja ki, ezért érdemes most változatos módon elkészítened. A muffin pillanatok alatt összeállítható édesség, amelyben remekül harmonizál egymással a savanykás gyümölcs és a csoki. Kapj le a polcról egy 2,5 decis bögrét, így mérlegre sem lesz szükséged.
Hozzávalók:
👉 1.5 bögre liszt
👉 1 bögre leszemezett ribizli
👉 1 bögre cukor
👉 0.5 bögre vaj
👉 0.5 bögre tej
👉 0.5 bögre aprított étcsoki
👉 3 db tojás
👉 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 175 fokra. A vajat vastag aljú lábosban olvaszd fel. Egy tálban keverd habosra a tojásokat a kétféle cukorral, és csorgasd hozzá az olvasztott vajat. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a kakaóporral, a sütőporral és a csokidarabokkal, majd a tejjel felváltva adagold a cukros tojáshoz. Keverd csomómentesre, majd pottyantsd bele a megmosott ribizliszemeket.
A muffinsütő mélyedéseit béleld ki papírral, és töltsd meg őket háromnegyedig tésztával. Vigyázz, mert a sütik még nőni fognak! Told a sütőbe annyi időre, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta.
0 Megjegyzések