Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mézes, fokhagymás csirke szezámmaggal bolondítva: a hús vajpuhára sül


A mézes, szezámmagos csirke elkészítésének titka, hogy először ki kell sütni a fűszeres húst, és utána megforgatni a ragacsos, csípős mázban. Fokhagymával feldobva még pikánsabb.


A keleti ízek szerelmeseinek biztos, hogy nagyon fognak ízleni ezek a szójaszósszal bolondított, ragacsos, pikáns csirkefalatok. Fontos, hogy a bundázott csirkét ne süsd nagy lángon, mert úgy a külseje megég, a belseje pedig nyers marad.

Hozzávalók:

A páchoz
👉 60 dkg filézett csirkemell
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál szójaszósz
👉 só
👉 bors

A bundához
👉 6 evőkanál liszt
👉 3 evőkanál étkezési keményítő
👉 2 evőkanál víz
👉 1.5 kávéskanál sütőpor
👉 1 tojás
👉 1 evőkanál olaj
👉 bő olaj a sütéshez

A mázhoz
👉 3 evőkanál ketchup
👉 3 evőkanál szezámmag
👉 2 evőkanál méz
👉 1 késhegynyi chili

Elkészítés:

A csirkemellet vágd nagyobb darabokra, és dörzsöld be egy kevés sóval. A szójaszószt keverd össze a borssal és az átnyomott fokhagymagerezdekkel, ebben a pácban forgasd meg a csirkedarabokat, és hűtőben pihentesd egy órát.

Közben állítsd össze a bundát: a lisztet keverd el a keményítővel és a sütőporral, üsd hozzá a tojást, csorgasd bele az olajat és apránként a vizet, és kézi habverővel keverd simára. A csirkedarabokat ebben a tésztában hempergesd meg, és serpenyőben, forró olajban, közepes lángon süsd őket aranyszínűre. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn csepegtesd le a húsokat.

A máz hozzávalóit egy kisebb tálban keverd össze. Forgasd meg benne a kisült csirkét, és már tálalhatod is az ínycsiklandó falatokat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések