A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Karddal okozott életveszélyes sérülést áldozatának az újszászi férfi


A sértett azt feltételezte, hogy élettársa a vádlottal lépett félre.


A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség vádat emelt egy 39 éves újszászi férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a férfi a 2020. december 20-ról 21-re virradó éjszakát rokonai újszászi házában töltötte. A kora hajnali órákban megjelent az ingatlannál az erősen ittas sértett, aki mindenáron a vádlottal akart beszélni. Miután a lakók beengedték a házba, a sértett ordítva kérte számon az ébredező vádlottat, akiről azt feltételezte, hogy élettársa vele lépett félre.

A számon kért férfi és a sértett között rövid vita után kölcsönös dulakodás alakult ki, amelynek során a sértett hanyatt az ágyra zuhant. Ekkor az indulatos vádlott felvett az ágya mellől egy 47 centiméter pengehosszúságú diszkardot és a sértett mellkasának szegezte. A sértett azonban tovább kiabált és „Ha vagány vagy szúrj le!” felkiáltással provokálta a vádlottat. Erre a vádlott kis-közepes erővel a sértett mellkasába szúrta a kard pengéjét, de azonnal ki is húzta azt, és egy kendővel igyekezett a vérzést csillapítani, a rokonai által értesített mentők kiérkezéséig.

A penge megsebesítette a sértett tüdejét, de közvetlen életveszéllyel járó állapot – a gyors és szakszerű orvosi beavatkozásnak köszönhetően – nem alakult ki.

A főügyészség vádiratában végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtön kiszabására tett indítványt. Az ügyben a Szolnoki Törvényszék – tárgyalás mellőzésével – hoz majd döntést.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések