Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kakaós, tejszínes házi epertorta: puha kevert piskóta az alapja


A tejszínhabos, kakaós epertorta elkészítése gyerekjáték, és bármilyen nyári összejövetelen sikert fogsz aratni vele.


Addig használd ki az eperszezont, amíg tart, készíts például pillekönnyű, habos epertortát! Ennek a desszertnek az alapja egy puha, kakaós piskóta, amit keményre vert tejszínhab és sok-sok eper koronáz meg. A habtejszínt felhasználás előtt tartsd hűtőben, így sokkal könnyebb lesz felverni.

Hozzávalók:

A piskótalaphoz
👉 6 db tojás
👉 6 evőkanál kristálycukor
👉 5 evőkanál liszt
👉 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A tetejére
👉 50 dkg eper
👉 3 dl habtejszín
👉 2 evőkanál porcukor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csomag habfixáló
👉 porcukor a tetejére

Elkészítés:

A piskótatésztához válaszd ketté a tojásokat. A fehérjét verd kemény habbá, majd kanalanként adagold bele a cukrot, és így verd tovább, amíg egészen fényes lesz. Ekkor, még mindig a robotgép legmagasabb fokát használva, keverd hozzá egyenként a tojássárgákat. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a kakaóporral, és szitáld a tojáshabhoz. Már ne verd, hanem csak fakanállal, nagy mozdulatokkal kevergesd. Öntsd sütőpapírral kibélelt, kerek tortaformába, és 170 fokon süsd 25 percig, vagy amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta.

Miközben a torta sül, a tejszínt a kétféle cukorral és a fixálóval verd fel. Az epreket mosd meg, távolítsd el a csumákat, és mérettől függően felezd vagy negyedeld. A tejszínhabot simítsd el a kész tortaalap tetején, oszd el rajta az epreket, szórd meg porcukorral, és már tálalhatod is a mennyei nyári édességet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések