Hirdessen itt

Itt a dráma: A Buckingham-palotában körbenéztek, és alig találtak színes bőrű munkatársat


A brit királyi udvar a legfrissebb pénzügyi jelentésében elismerte, hogy nem eléggé sokszínű.


A Buckingham-palota éves pénzügyi jelentésében először tették közzé az etnikai kisebbségek arányát az udvarban dolgozók között. Ez jelenleg 8,5 százalék, 2022-re pedig 10 százalékra szeretnék feltornázni. A 2011-es népszámlálás adatai szerint Angliában és Walesben a lakosság 14 százaléka, Skóciában pedig 4 százaléka nem fehér.

A Buckingham-palota egyébként már jóval az előtt elkezdett dolgozni az úgynevezett diverzitási stratégián, hogy Harry herceg és Meghan Markle az Oprah Winfreynek adott interjúban rasszizmussal vádolta meg a királyi udvart és a királyi családot. Az interjú után a Buckingham-palota közleményben azt írta, hogy a Harryék által felvetett problémákat, különösen a rasszizmus vádját aggasztónak tartják. Finoman jelezték ugyanakkor, hogy a visszaemlékezések nem feltétlenül egybehangzóak, de az ügyet komolyan veszik, és családon belül foglalkoznak vele.

A mostani jelentés ugyanakkor nem a családot, hanem a személyzeten belüli diverzitást vizsgálja.

Az egyik udvari forrás elismerte, hogy ezen a téren még nincsenek ott, ahol lenni szeretnének, de eltökéltek a fejlődésben. Ezért is tették közzé a mostani jelentést: transzparensek és elszámoltathatóak akarnak lenni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések