Dobd fel a sertésragut rengeteg zöldséggel! Ha így készíted, külön köret sem kell már hozzá.
Ha kiadós, laktató ebédre vágysz, készítsd el ezt az isteni, szaftos, sok-sok zöldséggel felturbózott sertésragut. Kevésbé terheli meg a gyomrot, mint a pörkölt. Külön köret nem is szükséges hozzá, viszont friss, ropogós kenyérrel készülj, mert azzal a legfinomabb tunkolni.
Hozzávalók:
👉 50 dkg sertéscomb
👉 20 dkg zöldborsó
👉 2 db közepes újkrumpli
👉 2 db közepes sárgarépa
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 db vöröshagyma
👉 1 evőkanál sertészsír
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 mokkáskanál cayenne-bors
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A sertéscombot kockázd fel, sózd, borsozd, és tedd félre. A hagymát vágd apróra, és a felolvasztott sertészsíron fonnyaszd meg. Ha már puha, add hozzá az átnyomott fokhagymát, ezzel együtt keverd egy percig, majd dobd bele a húst. Közepes lángon kevergesd addig, amíg kap egy kis kérget.
Ekkor húzd le a tűzről, keverd hozzá a pirospaprikát, öntsd fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi, óvatosan sózd, borsozd még egy kicsit, add hozzá a Cayenne-borsot, és lassú tűzön kezdd el főzni. Közben a sárgarépát tisztítsd meg és karikázd fel, az újkrumplit kicsit kapargasd meg és kockázd fel. Amikor a hús félpuha, add hozzá a zöldségeket, és az egészet főzd kis lángon addig, amíg a hús teljesen megpuhul, és az ízek összeérnek. A borsót csak az utolsó 10-15 percben tedd a raguba.
0 Megjegyzések